Balážová s Pištejom sú na 6.mieste na svete, Tokio majú na dosah

17.04.2020 Celý región

Bratislava 17. apríla (TASR) - Slovenská stolnotenisová dvojica Barbora Balážová, Ľubomír Pištej figuruje v mixe na šiestej priečke na svete. Vyplýva to z aprílového rebríčka, ktorý zverejnila Medzinárodná stolnotenisová federácia (ITTF). Vďaka tomu sú veľmi blízko k účasti na olympijských hrách v Tokiu.

Rebríček bude na dlhšiu dobu posledný, pretože pre pandémiu koronavírusu sa aktuálne žiadne turnaje nehrajú. Jeho najnovšiu edíciu ovplyvnili turnaje v Katare, Ománe a Poľsku. Slovenský mix si vylepšil pozíciu o jedno miesto. Medzi jednotlivcami je na tom najlepšie Jang Wang, ktorý drží 33. priečku. V dvojhre mužov ho zo Slovákov nasledujú 67. Ľubomír Pištej, 231. Alexander Valuch a 294. Samuel Novota.

V dvojhre žien je na tom najlepšie Barbora Balážová, ktorá postúpila o dve miesta na 54. priečku. Za ňou sú 141. Tatiana Kukuľková, 240. Eva Jurková, 251. Nikoleta Puchovanová a 316. Natália Grigelová, ktorá poskočila v renkingu o 99 miest.

Miestenky na olympijské hry sa dali vybojovať priamo na meno na vybraných turnajoch, zvyšných účastníkov OH doplnia najlepší hráči z rebríčka. "Mali sme celkom dobrú pozíciu. Pokiaľ ide o mix Balážová a Pištej, tak by mali takmer určite postúpiť z rebríčka a veľkú šancu mali aj v singli Wang Jang a Balážová v dvojhre. Ale či to tak bude a ako to bude, nie je zatiaľ vôbec jasné. Olympijská kvalifikácia zostala nedotiahnutá, nedokončená a zatiaľ nepadlo ani rozhodnutie, ako s ňou ďalej," uviedol v rozhovore pre TASR predseda Slovenského stolnotenisového zväzu (SSTZ) Zdenko Kríž.
 

Vyberte región